قوانین بررسی و صدور مجوز برای انتشار کتاب نیازمند اصلاح است
استان ها: معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قوانین بررسی و صدور مجوز برای انتشار کتاب پس از 20 سال نیازمند اصلاح است
حجت الاسلام شرفخانی به خبرنگار شبستان گفت: قم با وجود 800 ناشر و 240 چاپخانه و صحافی دومین شهر کشور از لحاظ آمار جاپ و نشر را داراست و بسیاری از مولفان و ناشران دیگر استان ها نیز به دلیل پایین بودن قیمت چاپ و دقیق بودن روند صدور مجوز علاقمند به چاپ کتاب خود در قم هستند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال 87 تاکنون نزدیک به 4500 عنوان کتاب مورد بررسی قرار گرفته و پس از بررسی کارشناسان 850 عنوان جهت اصلاح به ناشر برگردانده شده و 65 عنوان نیز کاملا غیر مجاز شناخته که به هیچ عنوان شرایط اعطای مجوز را نداشتند و این نتایج به دیگر مراکز صدور مجوز کشور نیز فرستاده می شود.
وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با تغییر رویکرد سازمانی و اصلاح آیین نامه های داخلی به ویژه در حوزه صدور مجوز کتاب روند قابل قبولی ارائه داده که در دیگر استان ها نیز اجرایی شد.
معاون فرهنگی هنری این اداره کل افزود: واحد بررسی و صدور مجوز کتاب یکی از مهم ترین زیر مجمعه های معاونت فرهنگی است و بررسی کتاب بر اساس ممیزات تعیین شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این واحد اعلام می شود.
وی با بیان این که این قوانین نیازمند اصلاح است گفت: متاسفانه این ضوابط در قالب یک سری کلیات است که 20 سال قبل تدوین شده و تاکنون اصلاحاتی در آن اعمال نشده است.
حجت الاسلام شرفخانی تصریح کرد: از اواخر سال 84 بررسی کتاب ها برای صدور مجوز چاپ ارشاد قم روش پیش را که به شکل هیات بررسی بود تغییر داد و بررسی محوری را در پیش گرفت.
وی در بیان تفاوت این دو روش گفت: در روش هیات محوری 7 کارشناس در قالب فرصت برای خواندن نام این آثار فراهم بود و مجوز برای انتشار آنها صادر می شد.
وی افزود: در دوره جدید این روند تغییر یافت و صدور مجوز مشروط به مطالعه دقیق کتاب توسط کارشناس تخصصی است و هم اکنون 14 گروه این وظیفه را انجام می دهند.
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر در کتابی تمام ممیزات مورد نظر رعایت شده باشد طی مدت 20 روز مجوز چاپ دریافت می کند.
وی با اشاره به اجرای روش بررسی محوری در مورد کتاب های چاپ مجدد اظهار داشت: بسایری از کتاب ها بدون بررسی و دقت نظر در روزهای قبل به چاپ رسیده که پس از شناسایی مجوز آنها باطل و از مراکز فوش کتاب جمع آوری شد و البته خسارت این کتاب ها توسط ارشاد قم به ناشران پرداخت شد.
وی در خصوص وجد برخی کتاب ها که با قوانین مورد نظر مطابقت ندارد در بازار کتاب گفت: متاسفانه برخی ناشران برخلاف آنچه مجوز گرفته اند با اعمال تغییراتی در محتوا، شابک و تعداد صفحات کتابی را چاپ می کنند که غیر قانوین است و این ربطی به نحوه صدور مجوز ندارد و تخلف چاپی می باشد.
حجت الاسلام شرفخانی افزود: اختلاف نظرهای افراد بررسی کننده در رعایت ممیزی برای انتشار کتاب با تشکیل جلسه شورای بررسی در دبیرخانه شورا برای رفع ابهام حل می شود تا از انتشار کتابی با محتوای خلاف معیارهای موجود جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: برخی از کتاب های مشکل دار نیز که در بازار موجود است در شهرهای دیگر مجوز چاپ گرفته و در قم به فروش می رسد.
نظرات کاربران ()
سایت جدیدمشرط مدیریت بر دیگرانعملیات روانی در فاطمیهجزئیاتی از پشت پرده راه اندازی یک تلویزیون اپوزیسیونهجدهم فروردین سالروز شهادت رحمان شرفخانییک هموطن مسیحی در مناطق عملیاتی مسلمان شدراهکار رهبرانقلاب برای مساله حجابجهاد اقتصادی از دیدگاه مقام معظم رهبری از سال 1370بازی تب (تحلیل و بررسی بازیهای رایانه ای و ویدئویی)نشانه نفاق (برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری)اتاق اسرارآمیزعید نوروز در میان مسلمانان، روز رجوع به خود و تقرب به خداستپنجاه توصیه از پیامبر اعظم(ص) - بخش دومپنجاه توصیه از پیامبر اعظم(ص)آموزش قرآن در امامزادگان؛ گام سازمان اوقاف در تربیت قرآنی کودکان[همه عناوین(184)][عناوین آرشیوشده]
این وب سایت از نگاه شخصی بوده وهیچ ارتباطی به جایگاه حقوقی بنده ندارد