سلیقه های شخصی در اطلاع رسانی حوزه
شبستان .گروه مذهبی: شرفخانی نبودبودجه و هماهنگی لازم را از مشکلات اطلاعرسانی در حوزههای علمیه دانست و گفت: وجود مجاری متعدد مدیریتی و نهادهای حقوقی و اعمال سلیقههای شخصی در حوزه از عوامل اصلی اطلاعرسانی ضعیف در حوزههای علمیه است
احمد شرفخانی، سردبیر هفتهنامه بصیر با تاکید بر اینکه ضعف اطلاعرسانی بدلیل ضعف در برنامهریزی مدیریت حوزه است، اظهار داشت: مدیریت حوزه برای اطلاعرسانی برنامهریزی دقیقی انجام نداده و نتوانسته اتحاد لازم را بین موسسات و نهادهای فعال در حوزه ایجاد کند. وی تاکید کرد: متاسفانه حوزه نتوانسته حتی یک سایت یا نشربه خبری که آگاهی عمومی را به دنبال داشته باشد تهیه کند.
وی مرکز مدیریت و جامعه مدرسین را بهترین جایگاه برای اطلاعرسانی اخبار حوزههای علمیه و مراجع دانست و تاکید کرد: اگر مراکز پژوهشی حوزههای علمیه و دفتر مراجع اقدام به راهاندازی سایت، نشریه، هفتهنامه یا ماهنامه کنند که از طریق آن اخبار حوزههای علمیه و مراجع به اطلاع عموم برسد به طور حتم ضعف اطلاعرسانی حوزههای علمیه در حد قابل قبولی کاهش خواهد یافت انتشار اخبار از طریق حوزههای علمیه بسیار موثرتر و دقیقتر از عملکرد شخص یا گروههای خاص بوده و در نتیجه اخبار به روز و دقیق خواهد بود، البته اگر سلایق شخصی در این امر دخیل نبوده و تنها بحث اطلاعرسانی دقیق و صحیح مدنظر باشد.
شرفخانی با بیان اینکه در حوزههای علمیه تعداد افراد مستعد و اهل فکر که در زمینه اطلاعرسانی فعالیت کرده باشند، کم نیست ابراز داشت: متاسفانه این افراد جدا از یکدیگر و در مراکز مختلف و بدون آگاهی از برنامههای یکدیگر فعالیت کردهاند و به همین دلیل نتوانستهاند بازخورد خوبی داشته باشند.
وی در پایان افزود: این افراد نیاز به آموزشی دارند و اگر معاونت مرکز مدیریت این مطلب را در سند چشمانداز 20 ساله حوزههای علمیه در نظر گیرد و برنامهریزی لازم را انجام دهد به طور حتم اطلاع رسانی حوزههای علمیه رشد قابل توجهی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی از حوزه به حوزه وضعیت بهتری نسبت به اطلاعرسانی حوزه به خارج از حوزههای علمیه دارد، تصریح کرد: بعضی از روحانیون داخل حوزههای علمیه، به تنهایی و جدا از نهادهای حوزههای علمیه اقداماتی انجام داده و سایت یا نشریاتی ندارند ولی نمیتوان این فعایتها را جایگزین اطلاعرسانی نهادهای حوزه های علمیه دانست و به آن اکتفا کرد.
وی با اشاره به اینکه سایتهای شخصی بسیاری از اساتید حوزه سایتهای اطلاع رسانی نیستند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مراکز و شخصیتها داشتن یک سایت را نوعی ویژگی روز میدانند بنابراین نباید انتظار داشت که چنین سایتهایی به اطلاعرسانی اخبار حوزههای علمیه بپردازند البته برخی از سایتها مانند سایت حوزه علمیه قم نسبت به سایر سایتها عملکرد قابل قبولی دارد.
سردبیر هفتهنامه بصیر در ادامه افزود: سایتحوزههای علمیه جایگاه نشر و انتقال مقالات، نشریات مذهبی است بنابراین ضرورتی ندارد که هر روز تغییر کرده و به روز باشد، البته این امر به دلیل اعتقاد نداشتن بسیاری از اساتید و دستاندرکاران این امر به اطلاعرسانی به روز در حوزههای علمیه است.
وی عملکرد سایت مراجع را با توجه به اهداف دفتر مراجع مثبت ارزیابی و بیان کرد: هدف اصلی سایت مراجع اطلاعرسانی از حوزههای علمیه نیست بلکه این سایتها از باب استفتاء و مبانی فقهی ایجاد شده است. برخی از این سایتها به روز نبوده ولی برخی دیگر بروز و Online هستند و مراجع شخصاً به سئوالات پاسخ میدهند.
گفتنی است هفتهنامه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بصیر مدت 11 سال است که به منظور اطلاعرسانی دقیق و صحیح از حوزههای علمیه با رویکردی تحلیلی هر هفته انتشار و برای تمامی حوزههای علمیه سراسر کشور ارسال میشود این هفتهنامه توسط طلاب و فضلای حوزههای علمیه نگارش و برای طلاب پایه یک تا شش به خوابگاههایشان فرستاده میشود
نظرات کاربران ()
سایت جدیدمشرط مدیریت بر دیگرانعملیات روانی در فاطمیهجزئیاتی از پشت پرده راه اندازی یک تلویزیون اپوزیسیونهجدهم فروردین سالروز شهادت رحمان شرفخانییک هموطن مسیحی در مناطق عملیاتی مسلمان شدراهکار رهبرانقلاب برای مساله حجابجهاد اقتصادی از دیدگاه مقام معظم رهبری از سال 1370بازی تب (تحلیل و بررسی بازیهای رایانه ای و ویدئویی)نشانه نفاق (برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری)اتاق اسرارآمیزعید نوروز در میان مسلمانان، روز رجوع به خود و تقرب به خداستپنجاه توصیه از پیامبر اعظم(ص) - بخش دومپنجاه توصیه از پیامبر اعظم(ص)آموزش قرآن در امامزادگان؛ گام سازمان اوقاف در تربیت قرآنی کودکان[همه عناوین(184)][عناوین آرشیوشده]
این وب سایت از نگاه شخصی بوده وهیچ ارتباطی به جایگاه حقوقی بنده ندارد